fbpx

Rawatan Tanpa Ubat 💥C2JOY💥

Tips merawat penyakit atau kesakitan tanpa ubat-ubatan moden. C2joy adalah jawapan.

JOM KITA 7S SETIAP HARI

Selamat Pagi semua.. Hari ni nak kongsikan tentang 7S.. *Apa itu 7S..*

❗ *1.SUSU*
Jom mulakan hari kita dengan amalkan minum susu Kolostrum dan Kalsium C2JOY. Ia membantu menguatkan antibodi tubuh dan menguatkan tulang dengan adanya kalsium Tru Cal D7.

❗ *2. SENYUM*
Mulakan kehidupan dengan senyuman. Nak senyum kat siapa? Senyum la kat diri sendiri dulu. Rasakan kebahagiaan dengan senyuman kita dan InshaAllah kita akan sentiasa lemparkan senyuman kepada semua orang.

❗ *3.SEDEKAH*
Jom la kita terus amalkan SEDEKAH seikhlas hati. Bukan tentang banyak atau sedikit tetapi tentang rasa BAHAGIANYA hati bila kita bersedekah. Tangan kanan memberi dan tangan kiri tak
k tahu..

❗ *4. SILLATURRAHIM*
Apabila kita buat bisnes networking kita perlu sentiasa lakukan pemasaran sillaturrahim. Kita berkenalan dengan ramai orang dan mulakan perhubungan baik sebagai pelanggan atau rakan bisnes. Sillaturrahim ini mampu memanjangkan rezeki kita.

❗ *5. SABAR*
Setiap hari kita akan diuji. Maka bersabarlah dengan setiap ujian, penolakan dan cabaran yang kita lalui. Kena sabar juga melayan pelbagai ragam dan kerenah manusia sebab bisnes kita ni bisnes *M* anusia *L* ayan *M* anusia.
Semua itu proses membuatkan kita lebih matang dan hebat dalam bisnes yang sedang kita jalankan ini.

*❗ 6. SYUKUR*
Sesungguhnya Tuhan telah berjanji akan menambahkan nikmat bagi orang yang bersyukur. Jesteru itu kita mesti perbanyakkan rasa syukur atas nikmat dan anugerah yang telah dikurniakan ini.
Dianugerahkan badan yang sihat, rezeki hasil perkongsian susu, sahabat yang baik dan kehidupan yang bahagia maka bersyukurlah kata.
Malah disaat kita didatangi ujian dan setelah kita merasai hikmahnya sesuatu ujian itu juga maka kita bersyukur

*❗ 7. SAMPAIKAN*
Salah satu tugas kita dimuka bumi ini ialah menyampaikan. Jesteru setelah kita ada sesuatu yang baik apatah lagi anugerah alami dan telah terbukti maka setiap hari kita mesti sampaikan. Sampaikanlah kepada sesiapa sahaja yang memerlukan. Umpama seseorang itu berdakwah maka sudah tentu ada yang menerima dan menolak. Maka kita perlu terus sampaikan dan sabar. Gunakan teknik Story Telling.

Oklah.. kita sharekan 7S la dulukan.. Kita amalkan dan jadikan ia tabiat hidup kita..

Saya doakan semua BERBAHAGIA DAN BERJAYA DALAM BISNES INI DAN KEHIDUPAN KITA..

*U ARE THE BEST*

#C2JoyBoleh

#RawatanTanpaUbat

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

Open chat
%d bloggers like this: