fbpx

Rawatan Tanpa Ubat πŸ’₯C2JOYπŸ’₯

Tips merawat penyakit atau kesakitan tanpa ubat-ubatan moden. C2joy adalah jawapan.

PANDANGAN AHLI SAINS DAN DOKTOR MENGENAI KOLOSTRUM

🍢🍢🍢🍢🍢🍢🍢🍢🍢🍢🍢

Salam Sejahtera,
Terima Kasih masih terus bersama saya.
Jom kita baca pula apa kata Para Doktor dan Ahli Sains tentang Kolostrum ini….

πŸ€“πŸ€“ Jom Baca : Apa Kata Dia Orang

πŸ”»πŸ”»πŸ”»πŸ”»πŸ”»πŸ”»πŸ”»πŸ”»πŸ”»πŸ”»πŸ”»

*PANDANGAN AHLI SAINS DAN DOKTOR MENGENAI KOLOSTRUM*

πŸ‘¨β€πŸ”¬ *DR. DANIEL G. CLERK*
“Kolostrum memperbaiki sistem imunisasi badan, membasmi virus dan bakteria, mempercepatkan proses penyembuhan sel-sel badan manusia, membakar lemak badan yang berlebihan, meningkatkan kekuatan tulang dan otot, memperlambatkan proses penuaan & awet muda”

πŸ‘¨β€πŸ”¬ *DR. BERNARD JENSEN*
“Kolostrum mempunyai peranan sifat terapi yang penting dalam AIDS, Kanser, Penyakit berkaitan Jantung, Kencing Manis, Penyakit Auto-Imunisasi, Alergi, Kudis , Gout, Selsema, Kesejukan dan lain-lain. Kolostrum terdapat bahan anti-oxide, dan ianya bersifat anti-keradangan dan juga satu sumber mustahak untuk vitamin, mineral , enzim dan asid amino”

πŸ‘¨β€πŸ”¬ *DR. DAMON A. GREENE*
Setiap hari temujanji dengan pesakit saya mendapati ramai pesakit mengalami masalah kesihatan sebab kelemahan sistem imunisasi badan mereka yang disebabkan sama ada kecederaan fizikal, bahan kimia (pemakanan) & juga emosi yang tidak stabil. Kajian mengatakan Kolostrum adalah sangaat berkesan dalam meningkatkan sistem imuniasasi badan, dimana sebenarnya Badan Manusia sudah diciptakan untuk menyembuh diri sendiri dengan sistem tersebut (imunisasi).

*πŸ‘¨β€πŸ”¬DR. ZOLTAN P RONA*
Kolostrum terbukti dan merupakan salah satu pemakanan yang terbaik dalam melawab penyakit auto-immune, kanser dan pelbagai penyakit yang tidak dapat diubati. Ianya adalah asli, tidak boleh direka cipta, bebas daripada segala kesan sampingan dan merupakan alternatif kepada beratus jenis ubat kimia dan bagi saya , ianya seharusnya diamalkan”

πŸ‘¨β€πŸ”¬ *DR OLLE HERNEL, UNIVERSITY IF ULMEA, SWEDEN : SCIENCE*
“Glycoprotein yang tedapat di dalam kolostrum lembu dapat mengelakkan serangan bakteria pyloro-spirillum yang mengakibatkan bisul perut (gastric ulcer). Selain itu kolsotrum turut mempunyai kandungan Interleukine-10 yang amat tinggi ( iaitu sejenis agen yang kuat menghalang kejadian keradangan), ternyata amat berkesan sekali untuk mengurangkan keradangan yang terjadi pada sendi-sendi dan kecederaan luaran”

πŸ‘¨β€πŸ”¬ *PROF. SEYEDIN, THOMPSON, BENTZ et. al : Journal Of Biological Chemestry*
“Faktor A, sejenis pendorong pertumbuhan tulang rawan (cartilage), telah dijumpai didalam kolostrum, dapat merangsang pemulihan tulang rawan”

πŸ‘¨β€πŸ”¬ *PROF. Dr Shortridge, Journal Of Tropical Pediatrics*
” Koslotrum mengandungi bahan pencegah yang belum dikenali, yang dapat menyekat sebilangan besar penyakit pernafasan khasnya virus selsema ( influenza ). Dengan kesan yang ketara, kolostrum dapat menentang virus-virus Asian Flu yang asalnya daripada haiwan/mutasi manusia yang telah tercetus dengan tiba-tiba dan mendatangkan maut.

πŸ‘¨β€πŸ”¬ *DR L.B. KHAZENSON : Microbial & Epidermial Immunobiology”*
“Kajian mendapati jika penerimaan kolostrum terus secara mulut, aktiviti biologi IgG dapat dipelihara didalam usus orang dewasa dan mewujudkan imunisasi dalaman yang aktif untuk mencegah dan merawat penyakit usus yang tenat”

*πŸ‘¨β€πŸ”¬DRS. TOKUYAMA AND TOKUYAMA: Cancer Research Inst. Kanazawa University Japan*
“Kolostrum lembu mengandungi IgF-B yang mempunyai kesan penting untuk menekan kejadian akibat daripada bahan cytoxic (sebagai anti keradangan).
Mencegah kadar pembiakan sel kanser Osteosarcoma sebanyak 75%. Sebagai penyelaras fibrosis dan angiogenessis (memperbaiki otot jantung dan arteri darah) , mempercepatkan penyembuhan luka dan pembentukan tulang”

πŸ‘¨β€πŸ”¬ *PROF DR. ROBERT PRESTON, Inst. Pengajian Nutrien Antarabangsa*
Pada hakikatnya, kolostrum amat selamat dan merupakan hadiah daripada alam semulajadi sebagai makanan pertama untuk bayi. Adalah mustahil untuk memikirkan lain-lain makanan berkhasiat yang lebih semulajadi dan berfaedah selain kolostrum. Setelah beratus-ratus tahun dimakan oleh manusia, masih belum ditemui sebarang laporan atau kata-kata bercanggahan yang mengatakan bahawa ada kesan sampingan atau alahan setelah memakan kolostrum lembu”

γ€°γ€°γ€°γ€°γ€°γ€°γ€°γ€°γ€°γ€°γ€°

#JOMC2JOY
#FENOMENAC2JOY
#DUTACEMERLANG

#RawatanTanpaUbat

#C2JoyBoleh

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

Open chat
%d bloggers like this: