fbpx

Rawatan Tanpa Ubat 💥C2JOY💥

Tips merawat penyakit atau kesakitan tanpa ubat-ubatan moden. C2joy adalah jawapan.

Top 9 recruitment skill

Untuk berjaya dalam perniagaan MLM, seorang itu wajib ada skill tertentu untuk berjaya. Ini adalah mengenai Top 9 recruitment skill wajib ada.

Sebenarnya recruitment ini sangat mudah untuk di lakukan.

Tak susah mana pun.

Yang penting kita tahu ada skill skill yang perlu kita belajar.

Ia bukan skill yang lahir bersama kita. Ia adalah skill yang kita pelajari.

Skill recruitment ini penting untuk mengembangkan team.

Kalau team berkembang barulah duit boleh cepat dan laju lagi boleh masuk dan berkembang.

Jom kita tengok skill apa yang perlu ada untuk jadi recruiter yang bagus.

1.Skill berkomunikasi.

Ini sangat penting kerana recruiter akan berinteraksi dengan bakal team melalui telefon, mesej, email dan pelbagai medium lagi.

Kena lah bijak menulis ayat yang bagi banyak manfaat.

2.Skill keyakinan diri.

Recruiter kena ada banyak pengetahuan mengenai bidang yang mereka ceburi.

Recruiter sendiri kena yakin apa yang mereka buat.

Jika bakal team tanya semua perkara mesti recruiter boleh berikan jawapan yang solid.

Tak adalah bagi jawapan”ikut je, ikut je nanti lama lama tau lah “🙄🙄🙄

Eh kena ingat ya, bakal team tak ada masa nak tunggu. Tak ada masa nak ikut gitu gitu je.

Recruiter cuma ada sekali sahaja nak bagi first impression yang bagus.

3.Team player.

Mesti ada perangai suka nak bantu semua team member.

Tak berkira masa, tenaga dan duit.

Sebab recruiter mesti percaya kuasa kekuatan team akan bawa syarikat dan produk pergi jauh.

4.Skill marketing

Kalau nak recruit new talent, recruiter mestilah pandai juga nak buat marketing macamana nak bagi new talent tu pilih mereka.

Nak buat iklan atau nak buat bisnes opportunity program.

Belajar guna ayat ayat story telling yang bagus.

Tak boleh give up. Mesti keep going
💪💪💪💪

5.Relationship building

Ini nak bawak team ke next level.

Lepas hire new team kena pulak develop mereka ni.

Mesti new team di lengkapkan dengan banyak skill supaya boleh berkembang dengan cepat.

Recruiter kena pandai relationship building.

6.Time management Skill

Ini kena pandai juga sebab biasanya yang nak recruit ni pun kena buat sales juga.

Kena pandai bahagikan masa untuk personal sales dan group training.

Recruiter yang bagus memang kena bagikan masa kepada new recruit

Ada masa sendiri dan ada masa untuk group.

7.Listening Skill

Bab ini wajib la excellent.
Bila dah ada talent di bawah kita ada macam macam cabaran.

Kena jadi pendengar yang baik. Apa saja masalah team nak kena dengar dan kena bagi penyelesaian.

Barulah team menghormati kita.

8.Kesabaran

Dah namanya dealing dengan manusia, wajib la kena ada kesabaran yang tinggi.

Kalau ada 100 orang 100 karenah kena layan.

Kalau tak nak melayan karenah orang buat la sales sorang sorang. Boleh juga.

Tapi ada pepatah “kalau nak pergi laju buat sorang,kalau nak pergi jauh buat la berjemaah”

9.Feedback skill

Kita kena belajar skill beri dan terima feedback.

Feedback ni yang akan bawa kita to the next level.

Dengan feedback kita boleh improve.

Gunakan bahasa yang baik dan bagus. Kita tak sempurna begitu juga dengan orang lain.

Penulisan adalah daripada Puan Azlina, salah seorang Top Property dan Investment Agent di Malaysia. Beliau juga salah seorang rakan strategik TDC Holdings Sdn Bhd dalam Leaders Development.

Together. We are Strong.

#fenomenaC2Joy

#C2JoyBoleh

#RawatanTanpaUbat

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

Open chat
%d bloggers like this: